<<<07-03-2019>>> Mooiste kerstboom versieren

Artikel 28 van 31

07-03-2019

Stukje geschiedenis
Hij is altijd het symbool geweest van Kerstmis en de Heilige Nacht in de christelijke cultuur, de kerstboom. Feestelijk versierd, verlicht hij de kamers wanneer de families samenkomen om dit bijzondere feest te vieren. Kinderogen lichten op als de tijd daar is en de kaarsen in de boom alles in een warm licht dompelen.

En zolang dit gebruik er is om de kerstboom te versieren met Kerstmis, zo lang ontwikkelen zich de meest verschillende gebruiken en smaken, wat de decoraties betreft. In sommige families is het een traditie om de kerstboom altijd in dezelfde kleuren te versieren, anderen houden van de variatie en laten hun boom elk jaar schitteren in een nieuw, feestelijk gewaad.

Ongeacht of de boomversiering die je gebruikt generaties lang in het bezit is, of je gebruikt de knutselwerkjes van de kinderen of de versiering bestaat elk jaar uit nieuwigheden in de huidige kersttrend: enkele basisregels moet je in overweging nemen bij het decoreren, zodat jij en jouw gezin genoegen kunnen scheppen in het uiteindelijke resultaat.

Het onderhoud
Heel weinig mensen gebruiken tegenwoordig nog een boom die in het bos wordt gekapt of uit hun eigen tuin komt. De meeste bomen worden voor Kerst om de hoek gekocht bij een kerstboomhandelaar of in een bouwmarkt. Daarom zijn de bomen vaak in een net verpakt. Om ervoor te zorgen dat de takken kunnen rusten en mooi horizontaal komen te hangen, moet de boom enkele dagen voor het opzetten uit het net worden gehaald.

Om lang van de boom te kunnen genieten, moet je ervoor zorgen dat de kerstboomstandaard goed gevuld is met water. Je kunt de boom natuurlijk ook met wortel en al in een met zand gevulde emmer of grote bloempot zetten. Het mooi rechtzetten is dan wat gemakkelijker, maar na het afbreken wordt het wel een knoeiboel. De standaard moet ook stabiel staan om kantelen van de boom te voorkomen. Zodat de boom niet te vroeg zijn naalden begint te verliezen, mag hij niet te dicht bij een verwarming, kachel of open haard staan. De meeste kerstboomsoorten houden niet van tocht, dus laat de boom niet te lang staan ​​bij het open raam.

Vooral als je echte kaarsen gebruikt en kleine kinderen of honden of katten hebt, is er ook een grote kan water in de directe nabijheid van de boom om in een noodgeval snel te kunnen doven. Maar echte kaarsen zullen niet veel mensen meer gebruiken.
Ging ook te vaak fout in het verleden, vooral als de boom begint uit te drogen.

Het versieren van de boom
Wanneer de boom eenmaal naar goeddunken staat, kan het echte decoreren beginnen. Als je kerstverlichting gebruikt (en wie doet dat niet?), kun je deze het beste als eerste hangen. Zo kun je de lampjes het mooiste verdelen en heb je nog geen last van andere versieringen. Ook kun je de kabels later het beste wegmoffelen met je overige decoraties.
Tip: kies een verlichtingssnoer met kabels in de kleur van je boom. Zorg ervoor dat de lampen zo ver mogelijk naar buiten worden geplaatst. Als je de kerstverlichting test voordat je ze bevestigt, kunnen defecte lampen gemakkelijker worden vervangen.

Als je verschillende maten kerstboomballen hebt, zal de boom er beter uitzien als je de grote ballen onderin gebruikt en dan gaandeweg naar boven de ballen kleiner laten worden; de kleinste ballen bovenin. Kerstbomen zijn vaak veel dichter bij de grond dan bij de punt en wanneer de balafmeting zich aanpast aan deze omstandigheid, ziet de boom er harmonischer uit. Als je de boom meer diepte wilt geven, behang je de binnenste takken van de boom ook met ballen. Of zoals ik het doe: stop flinke dotten mooi stof in dat qua kleur bij de overige decoraties past in de boom richting de stam. Of al dan niet gekleurde guirlandes. Ook kun je zo mooi kale plekken camoufleren.

Wat de kleurkeuze betreft zijn er geen grenzen aan de verbeelding. Een boom in één tint, met een mix van matte en glanzende ballen, ziet er vaak wat chiquer uit. Versieringen van verschillende, harmonieuze tinten maakt de boom levendiger. De kleurcombinaties van de bomen zijn elk jaar net zo verschillend als de smaken van de mensen. En dat is goed zo.

Wattenbollen in plaats van kunstsneeuw zijn vaak natuurlijker en kunnen na het feest gemakkelijker worden verwijderd.
Vergeet ook niet om eventueel lametta volledig te verwijderen voordat je de boom als afval aanbiedt. Het milieu zal je dankbaar zijn.

Met deze eenvoudige tips zal je kerstboom dit jaar weer prachtig schitteren.

 

Klanten aan het woord

UITGELICHT

Betaal veilig met

en met

Je pakket volgen

 

© 2009 - 2024 Rookmannetjes, Notenkrakers, Exclusieve Kerstdecoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel