<<<07-09-2021>>> Uit de keuken: gebakken appel

Artikel 6 van 31

Gebakken appel (Bratapfel)
 

 

Ingrediënten:

4 friszure appels, het beste Goudrenet
50 g amandelschilfers
50 g rozijnen
4 theelepels abrikozenjam of honing
1 snufje kaneel
margarine

Tip
Als je citroensap op de snijvlakken van de appel strooit, worden ze niet bruin.

 

Voorbereiding:

Was de appels, snij het deksel eraf en steek het klokhuis eruit. Mocht de appel niet uit zichzelf staan, dan kun je aan de onderkant ook een dun plakje snijden. Meng de amandelen, rozijnen, jam en kaneel, doe een theelepel in de opening van de appels en druk deze aan met de steel van een houten lepel.

Leg de appels in een ingevette ovenschaal en leg op elke appel een vlokje margarine. Bak in een voorverwarmde oven op 200 ° C (gas: stand 3, hete lucht 175°C) ongeveer 25 minuten.

Je kunt er warme of koude vanillesaus of vanille-ijs bij serveren.

Smakelijk eten!

 

Vullingen
De ingrediënten voor de vulling van de gebakken appel kunnen naar wens worden uitgewisseld en uitgebreid. Probeer de klassieke gebakken appel met marsepein, noten, nougat of exotisch gedroogd fruit. Vullingen gemaakt van chocopasta, pindakaas of met voorgekookte rijstpudding, suiker en kaneel zijn vooral populair bij kinderen. De gebakken appel kan ook hartelijk gevuld worden, bijvoorbeeld met gebakken blokjes ham en ui, kaas (Camembert, Gorgonzola) of gehakt.

Klanten aan het woord

UITGELICHT

Betaal veilig met

en met

Je pakket volgen

 

© 2009 - 2024 Rookmannetjes, Notenkrakers, Exclusieve Kerstdecoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel