Notenkrakers

De originele Notenkraker is wereldwijd wel de bekendste vertegenwoordiger van de volkskunst uit het Ertsgebergte.
De al sinds 1870 gemaakte notenkrakers zijn aanvankelijk allemaal militaire figuren die kleurrijk geschilderd worden met de bekende grimmige gezichtsuitdrukking.De laatste jaren treden steeds meer andere figuren ten tonele zoals beroepenhobbieskerst- en sneeuwmannen etc.
De notenkraker wordt in het Ertsgebergte tot op de dag van vandaag in traditionele en kwalitatief hoogwaardige handwerkkunst vervaardigd.
Al wordt de markt de laatste jaren overspoelt met aziatische producten: het verschil is qua degelijkheid en uiterlijk nog duidellijk te zien.

Een stukje historie....

De tradiotionele notenkrakers worden in het Ertsgebergte sinds het midden van de 19e eeuw gemaakt.
De bedenker van de eerste notenkraker uit het Ertsgebergte was Wilhelm Friedrich Füchtner (1844-1923) uit Sieffen.
Hij gebruikte daarbij een afbeelding uit een prentenboek: "König Nussknacker und der arme Reinhold", een boek van Dr. Heinrich Hoffmann uit 1851.
Maar ook in andere beroemde werken in de kunst en literatuur werd de notenkraker graag en veel gethematiseerd.
Wat te denken van het sprookje "De Notenkraker en de Muizenkoning" van E.T.A. Hoffmann, waar het wereldberoemde ballet van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, de Notenkraker Suite op gebaseerd is.
Vooral deze laatste heeft een belangrijk aandeel gehad aan de bekendheid van de klassieke notenkraker uit het Ertsgebergte.

Dus ja, als het niet machinaal in massaproductie zoals in China wordt geproduceerd, hangt daar een prijskaartje aan. 

Maar dankzij onze notenkraker origineel uit het Ertsgebergte wordt de Kersttijd weer een stuk gezelliger.
Onze notenkrakers zijn door hun traditie en hoge kwaliteit wereldwijd een zeer gewild verzamelobject, van vader op zoon of moeder op dochter.

Wij verkopen uitsluitend originele, uit het Ertsgebergte afkomstige producten.
Rookmannetje.com is geautoriseerd om het "Orginal statt Plagiat"-logo te voeren, wat normaliter is voorbehouden aan Duitse fabrikanten en leveranciers.                 

orginalstattplagiat.jpg

Ik weet het, ze zijn niet goedkoop, maar besef dat het een aanschaf voor het leven is.
Ik zou zeggen: snuffel eens rond in onze gezellige winkel, en wie weet, stuit je op een mooi artikel dat je huis dit jaar met kerst weer een extra gezellige en bijzondere sfeer geeft.

Veel plezier!

 

Klanten aan het woord

UITGELICHT

Betaal veilig met

en met

Je pakket volgen

 

© 2009 - 2024 Rookmannetjes, Notenkrakers, Exclusieve Kerstdecoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel