<<<01-03-2021>>> De rendieren van de Kerstman
De rendieren van de kerstman
Negen rendieren trekken de slee van de kerstman: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen en natuurlijk Rudolph, aan wie zelfs een kerstlied "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" is opgedragen.
Het verhaal van het rendier met de rode neus is een van de meest succesvolle kerstverhalen.
Het verhaal is niet door een schrijver maar door een ambtenaar gedurende de kersttijd van 1939 geschreven, Robert May genaamd.
Rudolph heette niet vanaf het begin Rudolph, maar Rens Rollo.
Voordat het verhaal in een boek werd gepubliceerd en geïllustreerd door Denver Gillen, moest de naam van het rendier worden gewijzigd.
De dochter van de auteur gaf het rendier uiteindelijk de naam Rudolph, met wie het verhaal in het eerste jaar twee miljoen keer werd gedrukt en verkocht.
Robert Mays’ zwager, Johnny Mark, een radioproducer die al meerdere succesvolle kerstliederen had geschreven, besloot in 1948 om Mays’ verhaal om te zetten naar een lied.
Hij zette het succesverhaal neer van Rudolf en zijn rendiercollega's, die vanaf dat moment wereldwijd bekend werden. Sindsdien is dit kerstlied een traditie geworden.
De volgorde van het rendier van de kerstman Volgens de legende vliegt de kerstman door de lucht met een slee en laat negen rendieren zijn slee trekken : Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen en Rudolph, die de slee leidt vanwege zijn rode neus.
Donner is het favoriete rendier van de Kerstman. Rudolph was echter niet altijd zo beroemd en populair als de geschiedenis en het kerstlied suggereert.
Wat hem uiteindelijk over de hele wereld populair maakte, zijn felrode neus, was de eerste reden waarom Rudolf uitgesloten was als rendier voor de slee van de Kerstman: zijn felrode neus.
Rudolphs neus straalde altijd als hij van streek was, ongeacht of hij ergens blij of boos over was.
De kinderen zouden waarschijnlijk bang zijn voor deze rode neus. In het bos ontmoette het jonge rendier de elf Herbie met de wiebelende oren, die ook een buitenstaander was op de feeënschool.
Elfen en wiebelende oren gaan gewoon niet samen.