<<<04-09-2020>>> Grootste sneeuwman ter wereld

Vorige Artikel 9 van 27 Volgende

De grootste sneeuwman ter wereld

Der größte Schneemann der Welt steht seit dem Wochenende in der österreichischen Urlaubsregion Schladming-Dachstein. Erwin Petz Schladming-Dachstein Tourismusmarketing GmbH

Foto: © Erwin Petz / Schladming-Dachstein Tourismusmarketing GmbH

Vermelding in het Guinness Book of Records - De grootste sneeuwman ter wereld werd gebouwd in Oostenrijk

Afgelopen februari 2020 rees de grootste sneeuwman ter wereld in Donnersbachwald in de Oostenrijkse vakantieregio Schladming-Dachstein.
Bij het dalstation van het Riesneralm-skigebied in Grimming-Donnersbachtal hebben bouwers wekenlang zo'n 800 ton sneeuw opgestapeld. Met de bijna 40 meter hoge witte reus heeft het vijfkoppige team onder leiding van projectmanager Gerhard Peer de vermelding in het Guinness Book of Records veiliggesteld.
Het vorige record was 37,21 meter, deze sneeuwman is gebouwd in 2008 in de Amerikaanse staat Maine.
“Nu hebben we eindelijk het record verbroken na moeizame 1.200 werkuren”, zegt Peer.
De ijskoude reus in Stiermarken, die in meer dan 40 dagen is gebouwd met graafmachines, sneeuwblazers, schoppen en kranen, meet nu precies 38,04 meter. Alleen al de onderbouw meet een diameter van 32 meter. Het ontwerp voor de gigantische figuur is van Josef Javorsky en elke bouwfase was van tevoren zorgvuldig gepland. En toch werd het team herhaaldelijk gedwongen om improvisatietalent te tonen. Zo werd de hoed door een storm weggeblazen.

De sneeuwman draagt een hoed van 6 meter hoog en de sjaal is 40 meter lang

Met een graafmachine werden de sneeuwmassa's tot een hoogte van 27 meter opgestapeld, waarna de witte pracht nog hoger werd gebracht met een krachtige sneeuwblazer. Op duizelingwekkende hoogtes moesten de bouwers vervolgens aan touwen blijven hangen totdat de sneeuwman (gedoopt "Riesi") eindelijk zijn obligatoire hoed ophad. Deze met sneeuw gevulde ijzeren roosterconstructie is alleen al zes meter hoog. Ogen, neus en mond zijn gemaakt van piepschuim en stof, en een 40 meter lange sjaal maakt deel uit van de uitrusting van de witte reus.

Klanten aan het woord

UITGELICHT

Betaal veilig achteraf

Betaal achteraf

en met

Je pakket volgen

 

© 2009 - 2022 Rookmannetjes, Notenkrakers, Exclusieve Kerstdecoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel